zondag 23 oktober 2016

Vrijdag, 21 oktober 2016 : MUZODAG :-)

Vandaag beleefden we op school een superleuke dag.  We moesten niet rekenen of lezen of Frans spreken, maar we mochten ons de hele dag uitleven op muziek, zingen, bewegen en tekenen.

De derde graad was verdeeld in 3 groepen : een rode groep (6A - 6B - 6D), een gele groep (5C en 6C) en een groene groep (5A en 5B).  We begonnen in de grote zaal met het aanleren van een aantal liedjes.  Daarbij leerden we ook een aantal bewegingen.  In een mum van tijd kenden we 3 liedjes bij. 
9:20 uur : tijd voor onze volgende workshop.  Daarvoor moesten we naar de kerk gaan.  Een lieve dame stond ons al op te wachten.  
Ze begon met een opwarmingsoefening voor stem en lichaam. Daarna leerden we een liedje over ons lievelingskleur blauw en we eindigden met een Zuid-Afrikaans liedje 'Zymbollee'.  Nee, nee, ... niet 'Ann Bollez' ;-)                    


        

Na de speeltijd mochten we onze stem even laten rusten en kregen we een lesje Beeld in het thema kleuren van onze eigen juf.
Ze liet ons een aantal werken zien van Antoni GAUDI in Barcelona.  Daarna kregen we de opdracht om een dier, dat we zelf mochten kiezen, in verschillende vlakken te delen en dan ieder vlak met 2 felle kleuren in mozaïek inkleuren.  We hebben ons gedurende 20 minuten geconcentreerd op het tekenen en inkleuren van mozaïekjes, maar slaagden er niet in om ons dier volledig ingekleurd te krijgen.  Hieronder zie je al een aantal foto's van onze echte GAUDI- creaties.  Volgende week werken we onze dieren af en laten we jullie het resultaat zien.

                         

In de namiddag hebben we alles nog eens kort herhaald en kregen we nog een lesje schminken van juf Tori.

Om 15:15 uur was er dan een apotheosemoment in de kerk.  Daar zongen alle groepen samen de verschillende liederen en sommige kinderen mochten begeleiden op de instrumenten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten