woensdag 28 december 2016

Verrassing van de jarigen (Cezar en juf Ann)

Een hele tijd geleden spraken juf Ann en de mama van Cezar af om samen pannenkoeken te bakken voor de klas omwille van onze verjaardag.
Het werd heel lang geheim gehouden voor Cezar!  Tot juf Ilse haar mondje voorbij praatte!  Maar dat bederft natuurlijk niet de pret!  We beleefden heel veel plezier aan het samen klaarmaken van het deeg en het bakken van de pannenkoeken!

Alles was voorzien en om half 10 stond iedereen paraat om eraan te beginnen.  Per groep kregen de leerlingen een recept voor 4 personen.  Dit moesten ze herrekenen voor 3 personen en dan aan de slag.
Geleerd van Piet Huysentruyt : voor pattiserie moet je alles correct afwegen!
Dus iedereen ging vlug aan de slag en kwam alles nauwkeurig afmeten.  Eieren scheiden, bloem en suiker afwegen, de juiste hoeveelheid melk nemen en ...  Opperste concentratie bij het klaarmaken van het deeg!
 


Tegen de speeltijd had iedere groep zijn deeg klaar en vertrokken we naar de zaal om er te gaan bakken.  Voor de veiligheid mochten we maar per twee aan het vuurtje staan om de pannenkoeken te bakken en de rest van de groep kon ondertussen een stripje lezen.


Bij gebrek aan één vuurtje maakte één groepje in plaats van pannenkoeken wafeltjes.  HARTENwafels om iedereen een warm hart toe te dragen in deze kerstperiode.
Zien ze er niet heerlijk uit?

's Middags werd er dan lekker gesmuld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten