vrijdag 16 maart 2018

12 maart : op uitstap met de educatieve milieuboot.

Maandag, 12 maart = de verjaardag van juf Veerle!
Maar voor ons betekende dit ook een uitstap met een boot van Gent naar Deinze!
Om 12:15 uur luidde de schoolbel.  De vijfdeklassers moesten zich verzamelen om vlug naar de bus te gaan.  We gingen nog vlug even naar toilet en dan op stap naar de Brugse Vaart om daar de bus 67 te nemen, richting Lovendegem.

We kwamen ruim 10 minuten voor 1 aan de milieuboot aan.  Het was nog droog, maar bewolkt.  We moesten nog even wachten alvorens op de boot te kunnen.  Dus speelden we nog even op de kade : de ene speelde, de andere praatte of kletste wat of poseerde even voor de foto, ...


      

Om 13 uur was de eerste regenbui daar en mochten we opstappen.  We verzamelden op het dek en kregen de uitleg voor de organisatie van deze middag.
Onze klas moest eerst water scheppen uit het kanaal en dit onderzoeken.  Leuke en interessante opdracht.
Lisa was de bevallige assistente van de gids.           

           

            

 

                    

      

      Na 50 minuten was er 5 minuten pauze en dan kregen we uitleg op het dek.  Gelukkig was de regenbui over en kwam de zon erdoor.  We bewonderden het landschap, leerden er over soorten watervogels, de reden waarom kanalen aangelegd werden, over sluizen  en nog veel meer.


Na een pauze van 10 minuten gingen we terug naar binnen en moesten groepswerk doen i.v.m. het waterverbruik, de voedselketen in rivieren en kanalen, afval in water en de klimaatsveranderingen.

                 
 

 
Om 16 uur meerden we terug aan in Lovendegem en keerden we blijgezind terug naar school.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten