maandag 21 november 2016

Spelling : 99 moeilijke woorden in het vijfde leerjaar

Vandaag was geen topdag.  Juf Veerle meldde zich ziek voor de hele week en juf Karolien had een zieke zoon om voor te zorgen.  (Natuurlijk wensen we de zieken een spoedig herstel toe!)
Dus dat betekent dat we met 2 klassen moesten samen zitten in de zaal en iemand van de zorg nam de derde klas voor eigen rekening.
5A en 5C zaten samen en leerden de eerste reeks van de 99 moeilijke woorden uit het vijfde leerjaar.  Aan de hand van een powerpoint werden de woorden aangebracht en daarna werden ze geoefend op een leuke manier.  De leerlingen zaten in groepjes van 4.  Eén leerling nam de opdrachtenkaart en speelde ook de jury.  De 3 andere leerlingen kregen het ganzenbord, een schrijfblad en een pion.  Zij dobbelden om beurt en gingen het aantal ogen vooruit op het ganzenbord.  Ze kregen een woord gedicteerd en schreven het op hun schrijfblad.  Dit werd gecontroleerd door de jury.  Bij correcte schrijfwijze wachtte de leerling  zijn volgende beurt af, bij foutieve schrijfwijze moest die één plaats terug en het woord 3x correct schrijven.
Als iemand aan de finish kwam, kreeg die de opdrachtenkaart en herbegon het spel, maar nu met een nieuwe jury.

Geniet maar mee!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten